Morten Kabell

Morten Kabell

Morten Kabell je urbanist, bivši političar i pristalica biciklizma, zelenog transporta i gradova koji uveličavaju život. Cijeli njegov odrasli život obilježen je političkim aktivnostima pa je tako na lokalnoj razini poboljšao grad Kopenhagen i krenuo prema modelu mobilnosti koji je manje ovisan o automobilima; i međunarodno širiti znanje o održivim i elastičnim gradovima. Nakon obavljanja funkcije gradonačelnika za tehničke i okolišne poslove u Kopenhagenu, sada je direktor Kopenhagen Design Co. i član Uprave savjetnika za Ross centar za održive gradove u Svjetskom institutu za istraživanje.

O predavanju

Biciklistički urbanizam – prijevoz za gradove današnjice i budućnosti

Mortenova prezentacija fokusirat će se na gradske ulice. Ulice su tisućama godina bile demokratski centar grada, sve dok ih nisu oteli automobili. Srećom, ulice se ponovno vraćaju građanima. Kopenhagen je pokazao kako moderni gradovi mogu učiniti bicikle glavnim prijevoznim sredstvom i time postavio primjer za ostale svjetske gradove.

Morten predstavlja planirani biciklistički urbanizam kao ključni dio u nastojanju stvaranja gradova ugodne za život i po mjeri čovjeka.

Njuškalo drži do Vaše privatnosti, pročitajte Uvjete korištenja i o zaštiti podataka i upoznajte se kako i u koju svrhu obrađujemo Vaše podatke.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, analizu funkcionalnosti stranice i Vama prilagođeno oglašavanje. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku, a više o tome pročitajte ovdje. Za potvrdu da ste informirani o zaštiti podataka i za prihvat kolačića kliknite na gumb "Slažem se".